Natuurkunde met wiskunde a?

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #120
   Charles
   Deelnemer

    Ik zit momenteel in de derde klas van het vwo en moet dit jaar mijn definitieve vakkenpakket kiezen voor de bovenbouw. Ik wil sowieso wiskunde a kiezen omdat ik erg veel moeite heb met wiskunde. Nu zit ik erover te denken om ook natuurkunde te kiezen in mijn vakkenpakket. Wel hoor ik veel dat natuurkunde ook erg moeilijk is. Ik denk dat ik natuurkunde wel kan halen (dan wel met moeite). Maar is het het echt waard om er zoveel werk in te steken om natuurkunde te halen als bij de meeste opleidingen waar natuurkunde verplicht is ook wiskunde b verplicht is

   • #127
    admin
    Sleutelbeheerder

     Misschien dat er bovenbouwleerlingen op dit forum zijn met ervaring met de combinatie Wiskunde A en Natuurkunde?

     Op de school waar ik werk heeft een deel van de natuurkunde leerlingen wiskunde A. Ik schat zo’n 20 a 30 %. Leerlingen met een serieuze werkhouding kunnen prima presteren met deze combinatie.

     Het is ook een beetje afhankelijk waar het met wiskunde bij je misloopt. Blijkbaar gaat natuurkunde goed? Hoe zit het bijvoorbeeld met scheikunde? Daar wordt ook veel gerekend. Verder is motivatie natuurlijk ook veel waard. Ik ben daarom benieuwd waarom je precies natuurkunde zou willen kiezen.

     Je geeft aan dat bij de meeste technische opleidingen natuurkunde verplicht is met wiskunde B. De vraag is natuurlijk of je al een beetje weet wat je wil. Ik denk dat natuurkunde zoiezo nuttig is. Je leert je omgeving te begrijpen, complexe problemen oplossen, informatie te selecteren etc. Daarnaast doe je ook nog praktische onderzoeksvaardigheden op.

     Of je later in de zorg terecht komt, in het bedrijfsleven of in de techniek, ik weet zeker dat je wat aan natuurkunde hebt…

     Succes met je keuze!

   Weergave van 1 reactie thread
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   Enable Notifications OK No thanks